barcute sau peynerli
Barcute sau peynerli ( in Turcia dar si aici in Grecia se fac aceste minunate barcute, nu stiu care e reteta lor de aici , dar va promit ca o caut si va scriu)
Eu le fac asa, va spun doar ca se pot servi atat calde dar si reci. Sunt foarte bune si gustoase
Ingrediente
pentru aluat
1 pliculet drojdie uscata
50 ml ulei
500 gr faina alba
200 ml apa calduta
1 lingurita sare
2 linguri zahar
Pentru uns
1 ou
pentru umplutura
150 gr mortadella
150 gr cascaval ras
Mod de preparare
Punem toate ingredientele pentru aluat in bol si framantam bine pana nu se mai lipeste de maini. Punem bolul cu aluat la loc cald si lasam sa creasca pentru 40-45 de minute..
Dupa ce a trecut acest timp mai framantam 5 minute
Apoi rupem cu mana din aluat si facem patratele.
Taiem mortadella marunt si punem pe fiecare patratel de aluat, apoi punem cascaval ras si închidem ca o barcuta.
Batem oul cu furculita si ungem barcutele noastre .
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si coacem pentru 25-30 de minute.
Pofta buna
Comentarii
Trimiteți un comentariu