Langosi cu branza

 





Învaţă cum să faci aceste delicioase gogoşi umplute cu brânză, cunoscute sub numele de langoşi. Cind eram la școală , aveau la patinoar și era o coada,  lunga lunga. Le poţi umple şi cu gem de căpşuni, cremă de ciocolată, fructe, sau brânză dulce şi stafide.
Ingrediente
 250 gr faina
 150 ml apa calduta
1/2 bucata cub de drojdie proaspata
1 praf sare
2 linguri zahar
2 cani ulei
pentru umplutura
 200 gr branza sarata sau alte umpluturi la alegere
Mod de preparare:
Se dizolvă într-un castron drojdia şi se amestecă cu apă călduţă, sare şi zahăr. Se adaugă făina şi se frământă bine.
Se pune aluatul frământat într-un vas uns cu ulei, se acoperă cu o cârpă şi se lasă la cald, ferit de curent, să crească, circa 30 de minute.
Se pune ulei la încins într-o tigaie şi se desfac cu o lingură, sau cu mâna, bucăţi de aluat crescut.
Se aplatizează (turtesc) bucăţile de aluat, se pune umplutura de brânză, brânză cu verdeţuri, stafide, fructe, gem, etc, se lipesc marginile, ca într-un plic şi se pun în uleiul încins, la prăjit, circa 2 minute pe fiecare parte, până devin aurii.
Se scot langoşile pe prosoape de hârtie şi se lasă la scurs. Se pudrează cu zahăr sau scorţişoară, după gust şi se servesc calde.
 

Comentarii

Postări populare