Mancare de spanac cu carne de porc
Pentru că aveam spanac m am gândit să fac ceva bun. Bunica ne făcea mereu aceasta rețetă , este foarte buna. Eu am îmbunătățit o și am pregătit o
Ingrediente
1 kg de spanac proaspat
1 ceapa uscata
30 gr faina
30 ml ulei
sare
3-5 cepe verzi
600 gr carne de porc (eu am avut mușchi)
50 ml ulei pentru prajit.
200 ml smântână
Zeama de lămâie
Mod de preparare
Spanacul se spala bine. Separat intr-o cratita se pun 2 l apa la fiert, cand a dat in clocot se adauga spanacul si se lasa cca 5 minute sa fiarba. Dupa fierbere se pune intr-o sita si se lasa la scurs. Separat intr-o tigaie se prajeste carnea de porc feliata pe ambele parti. Intr-o cratita se pune 1,5-2 l apa la fiert, cand a dat in clocot se adauga spanacul fiert si tocat marunt. Se adauga ceapa uscata tocata, ceapa verde tăiată mărunt si se lasa la fiert la foc potrivit cca 15 minute. Separat se pune uleiul 30 ml la incins, se adauga faina si amestecam continuu. Apoi adaugam smântână și amestecati bine sa nu rămân cocoloașe. Punem acest continut peste spanac si mai lasam sa fiarba inca 5 minute. Cand este gata se ia de pe foc, adaugam sare si carnea prajita.
Se serveste cald cu zeama de lamaie.
Ingrediente
1 kg de spanac proaspat
1 ceapa uscata
30 gr faina
30 ml ulei
sare
3-5 cepe verzi
600 gr carne de porc (eu am avut mușchi)
50 ml ulei pentru prajit.
200 ml smântână
Zeama de lămâie
Mod de preparare
Spanacul se spala bine. Separat intr-o cratita se pun 2 l apa la fiert, cand a dat in clocot se adauga spanacul si se lasa cca 5 minute sa fiarba. Dupa fierbere se pune intr-o sita si se lasa la scurs. Separat intr-o tigaie se prajeste carnea de porc feliata pe ambele parti. Intr-o cratita se pune 1,5-2 l apa la fiert, cand a dat in clocot se adauga spanacul fiert si tocat marunt. Se adauga ceapa uscata tocata, ceapa verde tăiată mărunt si se lasa la fiert la foc potrivit cca 15 minute. Separat se pune uleiul 30 ml la incins, se adauga faina si amestecam continuu. Apoi adaugam smântână și amestecati bine sa nu rămân cocoloașe. Punem acest continut peste spanac si mai lasam sa fiarba inca 5 minute. Cand este gata se ia de pe foc, adaugam sare si carnea prajita.
Se serveste cald cu zeama de lamaie.
Comentarii
Trimiteți un comentariu