Rulada de porc cu ciuperci si cartofi
Vouă vă place rulada de porc????
Noua da și de data aceasta am incercat cu ciuperci, a fost foarte buna
Ingrediente
800 gr muşchi de porc
100 gr şuncă afumată, tăiată felii subţiri
200 gr ciuperci
2 ouă
1 lingura caşcaval ras
1 căţel de usturoi, tăiat felii
rozmarin măcinat
vin alb sec
ulei
sare,
piper
Oregano
10 cartofi
Mod de preparare
Preincalzim cuptorul la 200 de grade
Curățăm cartofii ,îi spălăm apoi ii tăiem.
Punem sare ,piper ,oregano in tava , apoi punem cartofii tăiați.
Carnea se spală, se lasă la scurs, apoi se taie pe lungime, astfel încât să se obţină o felie de carne care să se poată rula. Se bate puţin cu ciocanul de şniţele, apoi se condimentează şi se lasă deoparte. Se bat ouăle, se adaugă caşcavalul ras, apoi se sărează, se piperează şi se prăjeşte în puţin ulei, la fel ca o omletă. Separat, ciupercile se amestecă cu usturoiul şi se călesc în puţin ulei la foc mic.
Pe felia de carne se aşază uniform feliile de şuncă afumată, omleta şi ciupercile, apoi se rulează şi se leagă cu o sfoară în spirală. Se aşază într-o tavă cu puţin ulei. Se presară sare, piper, rozmarin, se unge cu ulei şi se stropeşte cu vin alb.
Punem rulada peste cartofi
Se bagă la cuptor şi se coace aproximativ o oră, iar înainte de a fi gata se taie sfoara şi se scoate. Se taie felii şi se serveşte caldă.
Comentarii
Trimiteți un comentariu