Eclere din chec cu crema de vanilie

 




 
Buna ziua sunt sigură că la această rețetă nu v ați gândit
Eu da și mi place foarte mult.
Eclere cu blat de kek și crema de vanilie
Pentru blat
6 oua
300 gr zahar
200 gr faina
30 ml ulei
1 lingurita praf de copt
1 lingura suc portocale
4-5 picaturi esenta de vanilie
Pentru crema:
35 gr faina
250 ml lapte
120 g zahar
70 gr unt + 130 gr unt
sucul de la 1 lamaie
1/4 lingurita coaja rasa de lamaie
1/2 lingurita esenta vanilie
300 Gr ciocolata cu lapte pentru glazura
Mod de preparare
Preincalzim cuptorul la 180 de grade
Separam ouăle
Batem albusurile spuma tare impreuna cu zaharul, astfel incat sa obtinem o spuma foarte tare, ca pentru bezea. Adaugam galbenusurile, unul cate unul, apoi uleiul si esenta de vanilie.
Incoropram faina, amestecand pana se omogenizeaza, apoi punem praful de copt, stins cu suc de portocale/lamaie. Punem aluatul intr un pos sau cornet și apoi facem linii cat de lungi doriti, cu condiția să nu fie apropiate că ele mai cresc in timpul coacerii.
Punem tavă in cuptorul preîncălzit și coacem pentru 35-45 de minute
Cat timp se coc cojile pregatim crema: amestecam faina cu lapte si zahar, apoi le fierbem pana devin o crema groasa, ca o budinca, apoi o luam de pe foc. Amestecam continuu cat fierbe pentru a nu se lipi, sau pentru a nu lasa sa se formeze cocoloase. Dupa ce se raceste o amestecam cu 100 gr unt. Lasam mixerul sa lucreze pana se omogenizeaza compozitia. Separat frecam 100 g unt cu sucul de la 1 lamaie mare (daca vrem crema de lamaie), esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie. Amestecam apoi cremele intre ele, mixand pana compozitia devine omogena.
Dupa ce s-au copt cojile, le scoatem si le lasam sa raceasca pe un grilaj. Taiem cojile pe din doua   apoi le ungem cu crema. Apoi fiecare coajă unsa cu crema o acoperim cu jumătate cealaltă de coaja ( eu le pun una linga alata sa nu mă încurc)
Topim ciocolata pe baie de aburi apoi glazuram eclerele.
Pofta buna va doresc!

Comentarii

Postări populare