Pulpa de porc cu miere si rozmarin
Pentru Crăciun, Revelion sau chiar în zilele de duminica puteți pregăti aceasta rețetă. Noi am facut o de Revelion, toți musafirii au fost incantati
Ingrediente
60 gr miere
60 ml ulei de măsline
3 linguri de rozmarin proaspăt tocat
1/2 linguriţă piper
1/2 linguriţă sare
2 kg pulpa de porc
300 ml bere neagra
2 linguri mustar
Mod de preparare
Încingi cuptorul la o temperatură cât mai mare. Amesteci toate ingredientele, cu excepţia carnei de porc, într-un bol mare. Păstrezi separat o treime din amestecul de miere şi condimente, pentru a unge mai târziu carnea de porc.
Adaugam carnea de porc peste sosul marinat rămas în bol şi o acoperim cât mai bine cu mierea şi condimentele.
Pui carnea de porc într-o tavă care permite acumularea grăsimii şi o dai la cuptor 10 minute. Apoi o întorci pe cealaltă parte alte 10 minute
Torni amestecul de condimente pe care l-ai păstrat deoparte peste cotletele de pe grătar. Mai lăsăm încă 10 minute. Scoatem tava din cuptor şi lăsăm să se răcească 10 minute înainte să le serveşti.
Comentarii
Trimiteți un comentariu