Pulpa de porc cu miere si rozmarin

Pentru Crăciun, Revelion sau chiar în zilele de duminica puteți pregăti aceasta rețetă. Noi am facut o de Revelion, toți musafirii au fost incantati
Ingrediente
60 gr miere
60 ml ulei de măsline
3 linguri de rozmarin proaspăt tocat
1/2 linguriţă piper
1/2 linguriţă sare
2 kg pulpa de porc
300 ml bere neagra
2 linguri mustar
Mod de preparare
Încingi cuptorul la o temperatură cât mai mare. Amesteci toate ingredientele, cu excepţia carnei de porc, într-un bol mare. Păstrezi separat o treime din amestecul de miere şi condimente, pentru a unge mai târziu carnea de porc.
Adaugam carnea de porc peste sosul marinat rămas în bol şi o acoperim cât mai bine cu mierea şi condimentele.
Pui carnea de porc  într-o tavă care permite acumularea grăsimii şi o dai la cuptor 10 minute. Apoi o întorci  pe cealaltă parte alte 10 minute
Torni amestecul de condimente pe care l-ai păstrat deoparte peste cotletele de pe grătar. Mai lăsăm  încă 10 minute. Scoatem tava din cuptor şi lăsăm să se răcească 10 minute înainte să le serveşti.

Comentarii

Postări populare