turta dulce
Turta dulce este un desert bun pentru orice moment al zilei, nu trebuie făcută doar în perioada Crăciunului, ea este deosebită chiar și în posturile de peste an. Așadar, bucură-te de ceva dulce și bun în acest post lung. Turta dulce este potrivită și pentru cei mici, iar această rețetă de post este simplă și rapidă. Amestecă și alte ingrediente, în funcție de preferințele familiei.
Ingrediente
500 de ml de apă
500 gr de zahăr
2 plicuri de praf de copt
1 lingura de scorțișoară
50 ml de ulei
500 gr de făină, dar dacă mai este nevoie, se mai adaugă
Zeama de lămâie
Ghimbir
Mod de preparare
Zahărul se pune într-o cratiță și la foc mic se lasă la caramelizat. Trebuie să prindă o culoare arămie, dar mare grijă, să nu se ardă. Se adaugă apoi apa și se lasă la foc, cu atenție, până se topește carameaua formată. Se stinge focul, se dă deoparte și se lasă la răcit.
Praful de copt se stinge cu puțin oțet sau zeamă delămâie și se adaugă la zahărul caramelizat. Tot în acest sirop de zahăr ars se adaugă scorțișoara, ghimbir și uleiul. Se amestecă bine de tot, apoi se adaugă treptat și făina. Această compoziție formată, care să nu fie mai tare ca cea de chec, se pune într-o tavă unsă și presărată cu făină. Se întinde și se lasă la copt, la cuptorul reîncins la 180 de grade, vreme de 25 de minute.
Turta dulce poate fi făcută și cu stafide, nucă sau migdale, în funcție de preferințe. Merge excelent și simplă, mai ales dacă faceți o glazură de ciocolată simplă. E perfectă la o cană de ceai fierbinte, seara, înainte de culcare. Poftă bună
Comentarii
Trimiteți un comentariu