rulada insiropata cu crema
Ingrediente:
6 ouă
14 linguri zahăr
200 gr griş
coajă rasă de lămâie
2 plicuri zahăr vanilat
1 fiolă esenţă de vanilie
1 pachet praf de crema de vanilie
350 ml lapte
Pentru glazura
300 Gr zahar pudra
3 linguri apa
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă, adaugi 6 linguri zahăr şi câteva picături de lămâie şi baţi în continuare compoziţia până la topirea zahărului. încorporezi gălbenuşurile amestecate cu zahărul vanilat şi coaja rasă de lămâie, apoi grisul în ploaie şi amesteci compoziţia cu atenţie, de jos în sus.
Torni apoi compoziţia într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină, mai mică decât cea de la aragaz şi cu pereţii mai înalţi. Blatul este gata când începe să se desprindă pe margini.
Cât timp se coace prăjitura, fierbi un sirop din 750 ml apă, 8 linguri zahăr şi esenţa fiolă. După ce s-a îngroşat puţin, îl dai deoparte. Laşi blatul în tavă să se răcească puţin, apoi îl răstorni pe un prosop umed , după care îl însiropezi imediat cu siropul pregătit, mai rece, pe care îl pui cu lingura. Rulam blatul împreună cu prosopul și lăsăm așa 15 minute.
Punem praful de crema in bolul de la mixer, adaugăm laptele și mixam pentru 5 minute.
Derulăm blatul punem crema și apoi rulam.
Facem glazura din zahar pudra și apă ( dacă doriți să fie mai groasa , puneți doar 2 linguri de apa). Puneți glazura peste rulada și o puneți la rece
Comentarii
Trimiteți un comentariu