Orez cu sofran si carnita de porc



Noua ne place foarte mult aceasta rețetă, de aceea am facut și cu carne de porc
Ingrediente:
Pentru orez
2 fire de sofran
1 lingura de unt
1 ceapa mica galbena, tocata (aproximativ 1/2 ceasca)
2 cesti de orez basmati alb
6 cani apa
1 linguriţă de sare
Piper
Oregano
Pentru carne
1 kg carne de porc ( mai slabă , bucatele)
1 pahar vin
3 linguri ulei
1 pahar apa
Sare
2 căței de usturoi
Piper
Oregano
Mod de preparare:
Carnea se taie bucatele și se spală bine, apoi o punem o tava ,punem sare , piper și oregano. Lăsăm 15 minute, apoi punem ulei in cratiță dubla și lăsăm se încingă apoi adaugam carnea și o lăsăm 2-3 minute amestecând mereu. Tăiem mărunt usturoi și punem peste carne , apoi stingem cu vin și lăsăm să fiarbă 10 minute. Apoi adaugam apa și acoperim lăsăm să fiarbă la foc mic până carnea este moale.
Orez
Pisati sofranul intr-un mojar pana obtineti un praf foarte fin, adăugați piper și oregano Se toarnă 1/4 ceasca de apa fierbinte peste praful de sofran, piper și oregano si se lasa la macerat timp de 5 minute.
Între timp spalati si scurgeti orezul Basmati. Într-o oală mare se adauga untul la foc mediu, apoi ceapa tocată şi gatiti pentru aproximativ 3-6  minute, pana ceapa incepe sa se caramelizeze.
Adauga orezul in oală şi gatiti timp de un minut amestecul de orez cu ceapa. Se toarnă lichidul galben de sofran uniform pe partea de sus a orezului. Se adauga apa si se lasa la fiert.
Se acopera vasul si se reduce focul la mic. Se gateste orezul pentru 20 de minute.
Punem pe farfurie alaturi de carne și servim


Comentarii

Postări populare