Spritati cu portocale

Spritati cu portocale
Ne aduc aminte de copilărie, foarte buni.
Ingrediente
4 portocale
500 gr faina
200 gr zahar pudra
100 gr unt /margarina
2 oua
1 praf de copt
un varf de cutit cu sare
2 pliculete cu zahar vanilinat
1 lingura coniac/rom
Mod de pregatire
Portocalele se spala si se dau pe razatoarea mica. Coaja se amesteca bine cu o lingura cu zahar pudra si se lasa pe farfurie. Stoarcem portocalele. Cernem faina,adaugam untul, zaharul pudra ramas, sarea, zaharul vanilinat si ouale si amestecam 10 minute. Adaugam praful de copt, coniac, coaja si sucul de la portocale. Se amesteca totul pana cand rezulta un aluat potrivit de tare. Se acopera cu folie alimentara si se introduce la rece pentru 30 de minute. Se imparte aluatul in bucati si se modeleaza in betisoare. Ele se taie apoi in bucati lungi de circa 4 cm si li se da forma de cornulete.
Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt. Punem cornuletele. Preincalzim cuptorul la 180° si coacem pentru 25-30 minute

Comentarii

Postări populare