iahnie de fasole
Iahnie de fasole
Ingrediente
500 gr. fasole uscată
3-4 linguri de pastă sau 4-5 roşii bine coapte şi zemoase
o lingură boia dulce
2 foi de dafin
o linguriţă zahar
sare mare
1 lingurita oregano
2-3 linguri ulei
1 ceapa
1 morcov
Apa
Mod de preparare
Pregătim fasolea clasic. Punem cu o seară înainte fasolea la înmuiat pentru a scurta timpul de fierbere şi pentru a evita ca unele boabe să fiarbă mai repede şi altele să rămână tari (se mai întâmplă). A doua zi o punem la fiert în apă rece fără sare şi după ce dă câteva clocote şi face spumă, aruncăm apa, spălăm fasolea cu apă călduţă şi repetăm operaţiunea, dar de data aceasta o punem la fiert cu apă călduţă.
Taiem ceapa mărunt , morcovul il dam pe razatoare. Punem ulei in tigaie apoi punem ceapa si morcovul ras si lasam 2-3 minute , adaugam pasta de tomate si putina apa si lasam sa fiarba 5 minute, apoi adăugam foile de dafin si zaharul si punem peste fasolea care fierbe, laam pana fasolea este fiarta bine. Inainte sa o servim punem oregano.
Comentarii
Trimiteți un comentariu