Salata de rosii cu ton

Salata de ton cu roșii
Este buna la o cina și nu numai.
Ingrediente
500 gr ton în ulei vegetal 
7 roșii medii 
2 cepe roșii mari 
 zeama de la o lămâie 
2 linguri oțet balsamic 
1 lingura zahăr 
1 lingura ulei de măsline
 1 lingura vin roșu
 sare grunjoasă 
piper negru 
1/2 rădăcina pătrunjel
1 legatura pătrunjel verde 
Mod de preparare
Se desfac conservele, se scot bucățile de ton cu atenție să nu se zdrobească și se pun în sită să se scurgă de ulei. Se stropesc cu zeamă de lămâie ca să nu-și schimbe culoarea.
Separat, se prepară sosul sau vinegreta. Se pun într-un bol următoarele ingrediente: sarea, zahărul, vinul roșu, oțetul balsamic, piperul, uleiul, rădăcina de pătrunjel rasă pe răzătoarea mică și pasta de măsline. Se bat bine și apoi se lasă câteva minute la rece.
Se curăță ceapa și roșiile, se spală și se taie felii sau rondele fine. Se presară sare amestecându-se ușor să nu se strice.
Peste ton, se pun roșiile și ceapa, se toarnă sosul și, la sfârșit, se adaugă  pătrunjelul tăiat. Cu ajutorul a două palete de plastic se amestecă și apoi se servește cu crutoane aromate sau simpla cum am servit o noi
Pofta buna!

Comentarii

Postări populare