cozonac cu mastiha
Ingrediente
1 kg de făină alba
1 ceasca de lapte cald
50 gr drojdie uscata
250 ml de unt topit
300 gr zahăr
5 ouă
puțină sare
1 lingură de mastiha Chios, mărunțită cu 1 lingură de zahăr până devine pulbere
1 gălbenuș de ou bătut ușor cu 1 lingură de lapte pentru ungere
Fulgi de migdale
Mod de preparare
Se dizolvă drojdia în lapte. Într-un castron mare puneți făină, unt, drojdie cu lapte, ouă, sare, mastiha și zahăr. Frământați ingredientele bine până când obțineți un aluat elastic și neted. Acoperiți-l cu un prosop și lăsați-l într-un loc cald să se umfle și să se dubleze în volum (aproximativ 2 ore).
Odată ce aluatul se ridică, întineriți-l și împărțiți-l în 3 corzi. Împletim aceste 3 cori. Punem cozonac în tava unsa, se acopera cu un prosop și se lasă să crească 1 oră
Ungem suprafața cozonacului cu ou, se presara cu fulgi de migdale
Preincalzim cuptorul la 180 de grade și coacem 40 până la 45 de minute la 180 ° C.
Pofta buna
Comentarii
Trimiteți un comentariu