Nuci umplute 2
Dar să lăsăm vorba și să ne apucăm de treabă
ingrediente
Pentru aluat:
200 ml apă minerală
200 ml ulei
75 gr zahăr
650 gr făină
2 lingurițe esență de vanilie
1/2 plic praf de copt
1 linguriță bicarbonat de sodiu
1/2 linguriță sare
1 linguriță oțet de mere
Pentru cremă:
250 Gr urda
2-3 linguri cacao
75 gr zahăr
2 lingurițe esență de rom
100 gr miez de nucă
1 vârf cuțit sare
Pentru ornat:
zahăr pudră
Se porționează în biluțe, care să acopere jumătate din orificiile formei de nuci.
Încingem formă de nuci pe foc şi coacem cojile de nuci câte 1-2 minute pe fiecare parte.
Pentru aluat
se amestecă bine uleiul cu zahărul şi sarea, până la diluarea ingredientelor solide.
Se dizolvă bicarbonatul în oţet şi seadăugă în vas, apoi se completează cu apa minerală, esenţa şi se încorporează, treptat, făina cernută împreună cu praful de copt.
Se frământă un aluat nelipicios, care se acoperă cu o folie şi se lasă la odihnit 15-20 de minute.
Pentru crema
Lăsăm urda cu furculița și o amestecam cu sare. Apoi adăugăm , esență de rom, zahar, cacao și nuca și amestecati bine .
Cu această compoziţie vom umple nucile, apoi le vom pudra cu zahăr.
Comentarii
Trimiteți un comentariu