Chec glazurat
Cînd te ai saturat de checul clasic faci unul cu fructe confiate și glazura ca este mai bun.
Cred că v am mai spus că mi place combinația dintre ciocolata și portocale. Dacă nu v am spus vă spun acum , iată rețeta mea
Ingrediente
6 oua
350 gr faina
300 gr zahar
150 gr unt cu min 80% grasime
coaja rasa de la o portocala
un praf de sare
vanilie (extract sau zahar vanilat)
100 Gr portocala confiata
100 Gr ciocolata alba ruptă bucatele
Pentru uns forma:
20 gr unt
1 lingurita faina
Pentru glazura:
200 gr ciocolata alba
30 Gr ciocolata neagra
Mod de preparare
Am topit untul si am separat ouale. Ungem tava cu unt si tapetamcu faina. Am pus si cuptorul la incins la 180 C (treapta medie spre inalta la cele cu gaz).
In bolul mixerului am pus galbenusurile, sarea, 1/2 din zahar (150 gr), vanilia, coaja rasa de portocala si am mixat totul pana am obtinut o crema spumoasa, deschisa la culoare. Am adaugat încet untul topit si portocala confiata (mixand la viteza mica). Am cernut faina si am adaugat-o in aceasta compozitie care a devenit mai densa.
Separat, in alt bol, am batut spuma tare albusurile si am adaugat restul de zahar tos,pana ce am obtinut o bezea tare si lucioasa. Aerul acumulat in aceasta spuma tare este agentul de afanare care va ajuta la cresterea acestui chec cu portocale.
Am incorporat cu spatula (nu cu mixerul!) spuma tare in crema de oua si faina, treptat, in transe a cate 3-4 linguri. Am obtinut un aluat spumos si usor, cu o aroma incredibila. Am presarat si bucăți de ciocolata si am omogenizat . Am turnat aluatul de chec cu portocale in forma pregatita (lasand 1/3 liber ca sa aiba unde sa creasca) siam bagat la copt in cuptorul preincins la 180 C. L- am lasat la copt 30 de minute la 180 C si apoi am redus temperatura la 170 C si am mai lasat alte 15 minute. Puteti face si testul cu scobitoarea ca sa fiti siguri ca este copt bine.
După ce s a facut complet l am glazurat.
Am topit ciocolata alba pe baie de aburi și apoi am pus peste chec. Am topit și ciocolata neagra tot pe baie de aburi și am facut dungulițe pe chec ( cu lingura).
Cred că v am mai spus că mi place combinația dintre ciocolata și portocale. Dacă nu v am spus vă spun acum , iată rețeta mea
Ingrediente
6 oua
350 gr faina
300 gr zahar
150 gr unt cu min 80% grasime
coaja rasa de la o portocala
un praf de sare
vanilie (extract sau zahar vanilat)
100 Gr portocala confiata
100 Gr ciocolata alba ruptă bucatele
Pentru uns forma:
20 gr unt
1 lingurita faina
Pentru glazura:
200 gr ciocolata alba
30 Gr ciocolata neagra
Mod de preparare
Am topit untul si am separat ouale. Ungem tava cu unt si tapetamcu faina. Am pus si cuptorul la incins la 180 C (treapta medie spre inalta la cele cu gaz).
In bolul mixerului am pus galbenusurile, sarea, 1/2 din zahar (150 gr), vanilia, coaja rasa de portocala si am mixat totul pana am obtinut o crema spumoasa, deschisa la culoare. Am adaugat încet untul topit si portocala confiata (mixand la viteza mica). Am cernut faina si am adaugat-o in aceasta compozitie care a devenit mai densa.
Separat, in alt bol, am batut spuma tare albusurile si am adaugat restul de zahar tos,pana ce am obtinut o bezea tare si lucioasa. Aerul acumulat in aceasta spuma tare este agentul de afanare care va ajuta la cresterea acestui chec cu portocale.
Am incorporat cu spatula (nu cu mixerul!) spuma tare in crema de oua si faina, treptat, in transe a cate 3-4 linguri. Am obtinut un aluat spumos si usor, cu o aroma incredibila. Am presarat si bucăți de ciocolata si am omogenizat . Am turnat aluatul de chec cu portocale in forma pregatita (lasand 1/3 liber ca sa aiba unde sa creasca) siam bagat la copt in cuptorul preincins la 180 C. L- am lasat la copt 30 de minute la 180 C si apoi am redus temperatura la 170 C si am mai lasat alte 15 minute. Puteti face si testul cu scobitoarea ca sa fiti siguri ca este copt bine.
După ce s a facut complet l am glazurat.
Am topit ciocolata alba pe baie de aburi și apoi am pus peste chec. Am topit și ciocolata neagra tot pe baie de aburi și am facut dungulițe pe chec ( cu lingura).
Comentarii
Trimiteți un comentariu