melomakarona glazurate cu ciocolata
melomakarona glazurate/reteta greceasca
Ati inceput pregatirile pentru Sarbatori. Eu le am inceput de azi. În fiecare an, facem pregatiri pentru Craciun,unele doar să miroasa casa a scortisoara, portocala si cuisoare. Eu fac aceasta reteta de 8 ani de cand am venit aici. Imi place si de aceea o pregatesc cu mult drag. O reteta care se face aici in Grecia pentru sarbatorile de iarna.
Melomakarona glazurate
Ingrediente
400 ml suc de portocale
530 ml ulei de floarea soarelui sau ulei de măsline
50 gr. unt de vacă, topit (da aromă )
30 gr. zahăr pudră
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
1/4 linguriță scorțișoară
1/5 linguriță cuișoare
Coaja de portocala
1kg faina
Sirop
500 ml. apă
700 gr zahăr
1 portocala taiata in doua
2 bete de scortisoara
100 gr. miere
250- 300 gr ciocolata
Mod de pregatire
Sirop Într-o cratiță, se adaugă bețele de apă, zahăr, portocala și scorțișoară. Pune pe foc, se aduce la fierbere timp de 1 minut (de La începerea fierberii) și se retrage de pe foc. Se toarnă miere și lasam sa se raceasca.
Melomakarona
Într-un vas adânc adauga toate lichidele și unt. Adauga zaharul pudra, bicarbonat de sodiu și mirodeniile. Se amestecă cu mâna foarte bine si se adauga faina. Continuam framantare ușor cu mâna de la centru spre exterior ( nu este nevoie de prea multa framantare) Formam melomakarona mici ovale și trece cu degetul pe deasupra pentru a obține aspectul texturat. Puneți-le pe o foaie de copt si se coace în cuptorul preîncălzit la 180 ° C timp de aproximativ 30 minute, până când ajung culoare aurie inchis. Odată ce le am scos din cuptor se pun fierbinti in siropul rece. Cu o lingură le intoarcem timp de 1 minut. Le lasam pe un gratar sa se scurga. (Pe un platou pune un pic de miere și nuci tocate , daca le vreti fara glazura). Asezam un strat de melomakarona și se repetă același proces de mai multe ori. Sfaturi Nu se framanta prea mult timp, deoarece melomakarono devin groase. Melomakarono trebuie intotdeauna sa fie calde , iar siropul trebuie sa fie rece. Din acest motiv, ar trebui să fie păstrate într-un recipient închis sau membrană alimentara pentru a nu se usca sau a trage umezeala din mediu.
Le lasam cateva ore si apoi topim ciocolata si pune cate o melomakarona si o întoarcem ca sa fie glazurata peste tot.
Ati inceput pregatirile pentru Sarbatori. Eu le am inceput de azi. În fiecare an, facem pregatiri pentru Craciun,unele doar să miroasa casa a scortisoara, portocala si cuisoare. Eu fac aceasta reteta de 8 ani de cand am venit aici. Imi place si de aceea o pregatesc cu mult drag. O reteta care se face aici in Grecia pentru sarbatorile de iarna.
Melomakarona glazurate
Ingrediente
400 ml suc de portocale
530 ml ulei de floarea soarelui sau ulei de măsline
50 gr. unt de vacă, topit (da aromă )
30 gr. zahăr pudră
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
1/4 linguriță scorțișoară
1/5 linguriță cuișoare
Coaja de portocala
1kg faina
Sirop
500 ml. apă
700 gr zahăr
1 portocala taiata in doua
2 bete de scortisoara
100 gr. miere
250- 300 gr ciocolata
Mod de pregatire
Sirop Într-o cratiță, se adaugă bețele de apă, zahăr, portocala și scorțișoară. Pune pe foc, se aduce la fierbere timp de 1 minut (de La începerea fierberii) și se retrage de pe foc. Se toarnă miere și lasam sa se raceasca.
Melomakarona
Într-un vas adânc adauga toate lichidele și unt. Adauga zaharul pudra, bicarbonat de sodiu și mirodeniile. Se amestecă cu mâna foarte bine si se adauga faina. Continuam framantare ușor cu mâna de la centru spre exterior ( nu este nevoie de prea multa framantare) Formam melomakarona mici ovale și trece cu degetul pe deasupra pentru a obține aspectul texturat. Puneți-le pe o foaie de copt si se coace în cuptorul preîncălzit la 180 ° C timp de aproximativ 30 minute, până când ajung culoare aurie inchis. Odată ce le am scos din cuptor se pun fierbinti in siropul rece. Cu o lingură le intoarcem timp de 1 minut. Le lasam pe un gratar sa se scurga. (Pe un platou pune un pic de miere și nuci tocate , daca le vreti fara glazura). Asezam un strat de melomakarona și se repetă același proces de mai multe ori. Sfaturi Nu se framanta prea mult timp, deoarece melomakarono devin groase. Melomakarono trebuie intotdeauna sa fie calde , iar siropul trebuie sa fie rece. Din acest motiv, ar trebui să fie păstrate într-un recipient închis sau membrană alimentara pentru a nu se usca sau a trage umezeala din mediu.
Le lasam cateva ore si apoi topim ciocolata si pune cate o melomakarona si o întoarcem ca sa fie glazurata peste tot.
Comentarii
Trimiteți un comentariu