omleta canadiana

Secretul preparării unei omlete mai aerate este să adăugaţi la fiecare trei ouă o jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu.
Pentru ca omleta să fie gustoasă, în timpul baterii ouălor se adaugă o lingură de lapte sau smântână.
Ingrediente
3 ouă medii
20 g unt
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
120 g brânză Feta sfărâmată
sare
piper proaspăt măcinat
1 lingura smantana
1 ceapa
Mod de preparare
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Pe focul mic, încinge încet untul într-o tigaie care nu lipește si punem ceapa tocata marunt
Bate ouăle bine, apoi adaugă bicarbonat de sodiu si smantana și mai bate-le un pic. Toarnă-le în tigaie, amestecându-le continuu cu o spatulă. Când începe să se închege omleta, adaugă brânza feta, amestecă puțin și las-o încă un pic la făcut, amestecând din când în când.

Comentarii

Postări populare