paste cu carne tocata si sos de smantana
Alta rețetă din bucătăria turcească , o reteta care necesita timp sa o pregătiti dar vă spun că merită.
Ingrediente:
1kg carne de vita tocata
1 ceapa tocata marunt
3 catei de usturoi taiati in bucatele mai mari
1 pahar de vin (100-150 gr )
400 gr rosii in bulion
scortisoara
5-6 cuisoare
2-3 foi de dafin
ulei de masline
sare
piper
2 pahare apa
500 de gr. macaroane
1 ceasca de branza rasa ( cascaval, sau ce vreti voi)
Pentru sos
300 Gr smântână grasă
3 oua
100 ml lapte
4 linguri unt
2 linguri faina
Mod de preparare
Intr-o cratita se pune uleiul, apoi ceapa la calit, adaugam apoi carnea si lasam sa se prăjească putin. Se pune apoi vinul, rosiile, scortisoara, cuisoarele, foile de dafin, sare ,piper , 2 pahare de apa si lasam sa fiarba la foc mic pana fierbe carnea si se ingroasa sosul, adaugand daca este nevoie inca putina apa,pentru a ramane destul sos
Separat fierbem macaroanele , în apă cu sare .
Apoi le trecem sub jet de apa rece .
Sos
Punem untul in tigaie și lăsăm se topească, amestecam faina cu laptele și 100 gr smântână, apoi o punem in tigaia cu unt, amestecam bine sa nu rămână cocoloașe. Amestecam ouălele cu rest de smântână și adaugam peste compoziția nde faina și amestecam bine până se face că o crema. Ungem un vas de yena cu unt , ounem un strat de macaroane , compoziția de carne tocata, cașcaval ras, restul de macaroane, apoi sosul , unt și cascaval ras . Punem la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coacem pentru 1 ora.
Pofta buna!!!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu