panna cotta
Panna cota
ingrediente
7 cani lapte proaspat
1 1/2 cani amidon
1 cana apa
1 cana zahar
1 lingurita praf de mastiha
pentru sirop de trandafiri
1 cana zahar
3/4 cana apa
2-3 linguri apa de trandafiri
pentru servit
dulceata de visine
Mod de preparare
Punem zaharul si mastiha in blender si amestecam bine.
Diluam amidoul in apa
Πανακότα
Ιλικα
7 κούπες φρέσκο γάλα πλήρες
1 1/2 κούπα νισεστε Καγιά
1 κούπα νερό
1 κούπα ζάχαρη
1 κουταλιτα γλυκού αλεσμένο μαστίχα Χίου
Υια το σιρόπι τριαντάφυλλο
1 κούπα ζάχαρη
3/4 κούπας νερό
2-3 κουταλιές σούπας ροσονέρι
Υια το σερβίρισμα
Φρέσκα κόκκινα φρούτα ι βισσινο υλικό
Εκτέλεση
Αλέθουμε τι μαστίχα με τι ζαχαρι στο μίξερ. Διαλύουμε το νισεστε στο νερό. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να βράσει και ρίχνουμε μέσα τι ζαχαρι με τι μαστίχα και το νερό με το νισεστε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα. Τιν αδειάζουμε σε ατομικά φορμακια και τιν αφινουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Τι βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Κάνουμε το σιρόπι
Σε ένα κασταρολακί βάζουμε το νερό με τιν ζάχαρη να βράσουν για 5 λεπτά. Μόλις δέσει το σιρόπι το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ροσονέρι κε το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Όταν παγώσει ι πανακότα προστετουμε τα φρούτα κε το σιρόπι και σερβίρουμε.
Comentarii
Trimiteți un comentariu