Ghiveci cu orz si carne de porc

Buna ziua dragii mei,  sunt sigura ca toti ati gustat macar o data in viata un ghiveci , iar multi dintre noi adoram aceasta mancare cum si eu ador aceasta mancare. Ghiveciul cu carne de porc( aceasta se face mai mult cu carne de vițel, dar eu am incercat și cu carne de porc este la fel de buna), este una dintre mancarurile bucatariei grecesti , este mai mult pentru masa de duminica. Chiar daca nu este o mancare grea, necesita insa mult timp de fierbere. Daca ati calatorit si ati mancat in Grecia si v a placut cred ca a sosit ora sa invatati sa o faceti si voi. Singura pretentie a acestei mancari este ca orzul il punem impreuna cu carnea fiarta ,la cuptor si nu in cratita pe aragaz.
Ingrediente
1 pachet (500 g.) Orz Misko
1 kg de carne porc
½ cana ulei
1 ceapa
1 cățel de usturoi, zdrobit
1 linguriță. linguri cimbru
1 linguriță. linguri de busuioc
2 lingurite. pasta de tomate linguri
½ cana vin alb
500 gr rosii tocate
1 cană cascaval ras
Sare
Piper
1.5 litri apa
Mod de preparare
Într-o cratiță, se calesc ceapa, usturoiul si carnea de porc  în ulei de măsline. Se adaugă vinul și  apoi se adaugă sare, piper, cimbru, busuioc, roșii, pasta de tomate și o cană de apă. Fierbeti timp de 1 oră și jumătate până când carnea este frageda.
Se adaugă 1,5 litri de apă și se lasă pe aragaz până la fierbere.
Punem carnea cu zeama intr un vas de yena, adaugam orzul se amestecă și punem in cuptor preîncălzit la 200 un timp de 20 de minute. Dupa ce este gata se pune pe platou se presara cu cascaval ras și se servește.
Pofta buna

Comentarii

Postări populare