strudel cu dovleac


De ce pâine sau strudele fără frământare ? Că e simplu de făcut, chiar și în timpul săptămânii. Eu din acest aluat fac pâine dar și strudele care sunt demențial de bune.
Ingrediente pentru paine
500 de gr de făină tip 650 
1/2 cub de drojdie proaspătă
340 ml apă minerală
2 lingurițe rase de sare de mare neiodată
1 linguriță rasă de zahăr
Pentru umplutura
1/2 dovleac plăcintar
300 Gr zahar
100 Gr nuca
1 linguriță scorțișoară
Zahar pudra
Mod de preparare
Apa minerala la temperatura camerei trebuie să fie.
Am pus faina in bol mașinii de făcut aluaturi si alte
Am mixat bine cu furculița până s-au dizolvat toate și am turnat apoi lichidul peste  făină din bol. Observați că apa nu a fost nici măcar călduță ci rece, din sticla ținută la temperatura camerei. Am amestecat timp de 3 minute și la final am obținut un aluat destul de lipicios. Am acoperit bolul cu o folie alimentară și l-am pus  în frigider 14 ore (toată noaptea)  Toata treaba asta a durat 5 minute, cu tot cu scos bolul din dulap, punga de făină asemenea, tăiat cubul de drojdie, cântărit ingredientele. V-am zis că-i ușor!
Am pudrat cu făină masa am întors bolul la 90 de grade și aluatul s-a dezlipit frumos. Cu mâinile  am aplatizat aluatul formând un pătrat. Am împăturit apoi aluatul din toate părțile către centru (am luat partea dreaptă și am adus-o spre centru și partea stângă peste cea dreaptă. Partea de sus apoi adusă spre centru iar partea jos asemenea, peste cea de sus). Am întors aluatul pe partea cealaltă (împătureala să fie acum dedesubt). Am pudrat un tocător de lemn cu făină, am pus noul aluat peste și am acoperit cu un servet textil. L-am lăsat la cald vreo 30 de minute.
Curățăm dovleacul de coaja și îl tăiem felii. Dam pe răzătoare și apoi îl punem intr o cratiță. Un zahar și nuca , și îl lăsăm să se caleasca cam 25 de minute amestecând continuu. Lăsăm să se răcească puțin , adaugăm scorțișoară
Cu mana luam bucăți din aluat și întindem ca la poale n brâu , pe fiecare aluat punem cu lingura compoziție de dovleac, și le împăturim sau rulam. Preincalzim cuptorul la 200 de grade , ungem o tava cu ulei și punem strudele . Băgăm tavă la cuptor și coacem pentru 30-35 de minute . Scoatem din cuptor și le pudram cu zahar pudra la noi nu au mai apucat sa fie pudrate.

Comentarii

Postări populare