Piure de fasole

 
 


 
 
Pentru că am facut iahnie de fasole , am pus mai multa ca sa fac și acest piure care e demențial de bun ( bineînțeles că la fasole  am fiert impreuna morcov, ceapa , țelină , patrunjel, așa că va dați seama cam ce gust are , buuun) 
Ingrediente:
1 castronel de fasole boabe
2 linguri zeamă de lămâie
2 linguri ulei de măsline
1 linguriță de boia iute
1 linguriță de chimen măcinat
2 căței de usturoi pisați
sare, piper
smântână
cimbru
2 linguri de unt
Mod de preparare
am lăsat fasolea în apă peste noapte, apoi am fiert-o în 3-4 ape cu morcov,ceapa , țelină, pătrunjel și în ultima am adăugat niște cimbru. Am scurs-o de apă, am pus zeama de lămâie și ulei și am pisat-o cu blenderul vertical. Dacă vreți un piure fin, dați apoi fasolea prin sită.
Smântână am pus până am obținut o consistență cremoasă, mai puțin densă.
Am adăugat usturoiul pisat, chimenul măcinat, boiaua, sare, piper după gust și am amestecat bine.

Comentarii

Postări populare