paine bradut
Vin sarbatorile si vreti sa va incantati musafirii si nu numai chiar si pe Mos Craciun, uite la ce m am gandit eu, la o paine bradut.
Ingrediente
500 gr făină
1 pliculet drojdie
200 ml lapte
sare
1 ou
2 linguri ulei
140 gr zahar
2 vanilii
1 lingurita sare
susan
Mod de de preparare
Punem faina in bol, adaugam sare, zahar, vanilia, ulei, drojdia si apoi laptele caldut.
Framantam bine pana se omogenizeaza. Acoperim bolul cu prosop curat ( al meu bol are si capac) si lasam sa creasca la loc cald pentru 30 de minute. Ungem mainile cu ulei si rupe m din aluat bucatele mici pe care le facem ca o minge.
Aveti grija sa fie cat de cat egale
Ungem o tava cu unt ( eu am avut in forma de bradut) si punem chiflele formate in tava . Lasam sa mai creasca inca 15 minute. Batem usor galbenusul si apoi cu o pensula ungem paine , apoi presaram susan. Preincalzim cuptorul la 180 de grade si punem tava noastra. Coacem pentru 20-25 de minute.
Comentarii
Trimiteți un comentariu