corabioare

 
Nu stiu cati dintre voi isi amintesc de aceste fursecuri mari, in forma de romb sau rotunde , care se gaseau inainte in cofetarii sau la patibarul din coltul strazii.
Erau groase de un deget, fragede si bine pudrate cu zahar.
Stateau frumos cocotate in vitrina si te ademeneau sa le cumperi si sa le mananci pana ajungeai acasa. Noua ne plac foarte mult , iar aici in Grecia sunt specifice sarbatorilor de iarna.
Ingrediente
450 gr făină
240 gr zahăr vanilat
3 gălbenuşuri
4 linguriţe apă rece
400 gr unt
Sare
nuci macinate sau migdale
apa de trandafir
zahar pudra
Mod de preparare
Se cerne pe masa de aluat făina amestecată cu zahăr pisat şi vanilat. Se face loc la mijloc şi se pun gălbenuşurile, 4 linguriţe de apă rece, untul proaspăt tăiat în bucăţi şi sare. Apoi adaugam nucile macinate sau migdale  Se frământă repede un aluat, care se lasă o jumătate de oră să se odihnească la rece. Aluatul de corăbioare trebuie frământat repede la loc rece, pentru ca untul să nu se inmoaie de la  căldura mâini.
Se întinde pe masa de aluat presărată cu puţină făină, o foaie groasă de ½ cm. Se taie forme rotunde sau romburi care se coc pe o tavă, la foc potrivit, mai mult slab. Nu trebuie să se rumenească. Dup ce s au racit se stropesc cu apa de trandafir si se pudreaza cu zahar pudra
Poftă bună !

Comentarii

Postări populare