tocanita de ceapa cu ficat de vitel


Buna dimineata
Ce buna este aceasta tocanita
Ingrediente
4 cepe mari
1 rosie
1 morcov
2 catei usturoi
3 linguri ulei
2 linguri coniac
sare si piper dupa gust
500 gr ficat viel
1 l lapte
2 cani apa
Mod de preparare
Spalam si curatam ficatul de pielite. Il taiem bucatele pe  care le punem in lapte.
Curatam si spalam ceapa si usturoi.
Spalam rosia.
Curatam morcovul. Il spalam si apoi il dam pe razatoarea mica.
Tocam ceapa si usturoiul marunt. Punem ulei in tigaie si lasam sa se incinga. Adaugam ceapa si usturoiul si lasam sa se caleasca. Taiem rosia cubulete mici. Adaugam morcovul ras si rosia si lasam 2-3 minute. Stingem cu coniac, apoi adaugam apa si ficatul (pe care l am spalat dupa ce l am scos din lapte) si lasam sa fiarba bine.
Aceasta tocanita se serveste cu mamaliguta.
Pofta buna

Comentarii

Postări populare