bougatsa cu crema de post

Bougatsa cu crema de post
Aveam pofta de ceva dulce, dar afara ploua asa de tare incat nu m am putu duce la magazin sa cumpar ingredientele care mi lipseau asaca am facut aceasta bougatsa cu crema de post.
Ingrediente
4 cani apa
1 cana zahar
4 vanilii
coaja de la o lamaie
1 cana gris fin
2 linguri margarina vegetala
1 pachet ( 2 foi) foi fara lapte si ou
Zahar pudra si scortisoara pentru pudrat
Mod de preparare
Punem apa cu zaharul in cratita si o punem pe aragaz la foc mediu. Lasam sa fiarba pana se topeste zaharul.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Dam focul la mic si adaugam vanilia si coaja de lamaie. Adaugam in ploaie grisul si amestecam mereu. Dupa ce s a ingrosat crema, o luam de pe foc. Adaugam margarina si amestecam pana margarina este in toata crema.
Punem una dintre cele doua foi, intr o tava care nu lipeste , adaugam crema si apoi cea de a doua foaie.  Punem la cuptor si coacem pentru 30 de minute, pana devine aurie.
O scoatem din cuptor ,o lasam sa se raceasca  pentru 20 de minute apoi o taiem. Inainte de servire o pudram cu zahar pudra si scortisoara .Pofta buna!

Comentarii

Postări populare