clatite cu hrisca
Clatitele sunt preferatele noastre , dar de cand am descoperit faina de hrisca nu ne lipsesc de la mic dejun , sau seara la cina cu o cana de lapte sau pur si simplu ca desert.
Cine are alergie la gluten poate folosi faina fara gluten ( faina de hrisca ) care este speciala pentru clatite, gogosi si prajituri.
Ingrediente
300 gr faina de hrisca
2 oua
400 ml apa minerala
3 vanilii
1 lingura rom/coniac
100 gr zahar
50 gr migdale.
ulei pentru prajit
Mod de preparare
Amestecam oualele cu apa minerala, apoi adaugam vanilia, zaharul, coniac/rom si migdalele taiate si amestecam . Adaugam faina si amestecam bine , iese aluat ca la clatitetele normale.
Punem putin ulei in tigaie , apoi cu un polonic luam din compozitie si punem in tigaie lasam 1-2 minute pe fiecare parte. Asa facem pana terminam compozitia.
Le puteti umple cu gem, merenda sau crema de branza, sau le puteti servi simple cu lapte sau iaurt.
Pofta buna
Cine are alergie la gluten poate folosi faina fara gluten ( faina de hrisca ) care este speciala pentru clatite, gogosi si prajituri.
Ingrediente
300 gr faina de hrisca
2 oua
400 ml apa minerala
3 vanilii
1 lingura rom/coniac
100 gr zahar
50 gr migdale.
ulei pentru prajit
Mod de preparare
Amestecam oualele cu apa minerala, apoi adaugam vanilia, zaharul, coniac/rom si migdalele taiate si amestecam . Adaugam faina si amestecam bine , iese aluat ca la clatitetele normale.
Punem putin ulei in tigaie , apoi cu un polonic luam din compozitie si punem in tigaie lasam 1-2 minute pe fiecare parte. Asa facem pana terminam compozitia.
Le puteti umple cu gem, merenda sau crema de branza, sau le puteti servi simple cu lapte sau iaurt.
Pofta buna
Comentarii
Trimiteți un comentariu