supa de salata verde
Supa de salata verde – uite o reteta culinara pe care am privit-o cu ochi rai in copilarie. La gradinita unde am fost cind eram mica, meniul era supa de salata sau tocana de cartofi. Doua mancaruri care nu mi placeau deloc la vremea aceea. Intr o buna zi cind mama m a dus la bunica pentru vacanta de vara, bunica avea o gradina plina cu de toate si bineinteles salata. A facut bunica supa si mi a zis " incearca si daca nu ti place iti fac altceva . Mi am facut curaj si am gustat, foarte buna supa bunicii. "A devenit una dintre supele mele preferate si pana saptamana trecuta eram sigura ca v-am impartasit reteta mea de supa de salata. Apoi am realizat ca e una dintre supele de baza care lipseste din lista.
Ingrediente
2 capatani mari de salata verde
300 gr bacon
250 gr iaurt grecesc
2 oua
1 litru de apa
4-5 linguri de smantana
2 linguri ulei
sare dupa gust
1 ceapa
Mod de pregatire
Mai intai am taiat ceapa si baconul marunt, apoi in oala de supa am incins uleiul si am rumenit putin baconul. Am pus apoi ceapa tocata marunt si am lasat sa se caleasca 1-2 minute impreuna cu bacon Am spalat salata bine si am lasat-o sa se scurga putin intr-o sita. Apoi am tocat-o nu foarte marunt (puteti la fel de bine sa rupeti frunzele, e chiar mai indicat) si am pus-o in oala. Am lasat sa fiarba tot pana ce salata a fost moale. Am batut oualele cu smantana si iaurt si apoi am pus peste salata si am lasat 2 minute. Foarte buna supita noastra si va doresc pofta buna
Comentarii
Trimiteți un comentariu