pogacele cu cascaval

 Buna ziua dragii mei a venit si randul acestora , de mult vroiam sa le fac. Iata de ce ai nevoie pentru aceasta retet Daca doriti niste pogacele fragede si cu gust intens de cascaval, care se fac in aproximativ 30 de minute, cu un minim de efort,  putine ingrediente si foarte gustoase, mai simplu de atat nici nu cred ca se poate !
 Ingrediente :
500 gr faina care creste singura
200 ml smantana grasa
150 g cascaval ras
100 ml ulei sau unt topit
1 lingurita de sare
1 galbenus de ou pentru uns
cascaval ras
Mod de preparare
Punem faina in bol, adaugam smantana, ulei sau unt topit, sare si cascaval si amestecam bine pana se omogenizeaza.
Aluatul se intinde de grosimea unui deget, se decupeaza pogacelelecu un pahar se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenus de ou si pe fiecare se presara cascaval ras. (eu le am facut bilute cu mana si le am pus in tava , normal ele se decupeaza cu paharul, dar ca nu am avut rabdare le facut bilute).
Preincalzim cuptorul la 190 de grade
Se coc pogacelele in cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute sau pana ce se rumenesc frumos.
Din ingredientele de mai sus se obtin 2 tavi mari de pogacele, insa sunt atat de bune, incat merita facute 2 portii din start.
Pofta buna !

Comentarii

Postări populare