chec cu iaurt si dulceata
Un chec este bineveni oricand.
La cafea , atunci cand ai musafiri. Sotul meu nu beau cafeaua fara chec. In fiecare saptamana ii fac alt chec. M am gandit sa fac acest chec cu iaurt si dulceata care este usor de facut si foarte bun. Din ingredientele de mai jos va ies doua
Ingrediente
200 gr iaurt
200 gr zahar
4 oua
2 vanilii
750 gr faina care creste singura
1 lingurita coaja de lamaie si portocala
100 ml lapte
4 linguri dulceata de capsuni
Mod de preparare:
Batem oualele cu zahar, adaugam vanilia si iaurtul si amestecam cu tel, adaugam laptele , faina si coaja de lamaie cu portocale si amesteca
Se ung si se tapeteaza cu faina doua tavi de chec si se toarna jumatate de aluat intr una, iar restul de aluat il amestecam cu dulceata de capsuni si apoi il punem in cea de a doua tava
Preincalzim cuptorul la180 de grade Se coace timp de 40 de minute, lasa 10 minute sa se racoreasca în tava si apoi se scoate pe un platou sau farfurie si apoi se pudreaza cu zahar pudra
Comentarii
Trimiteți un comentariu