mancariza de orez cu praz
Pilaful este o mâncare de post care se prepară rapid și poate fi foarte gustoasă. Chiar dacă este de post, nu înseamnă că nu poate avea o bogăție de gusturi delicioase.
INGREDIENTE
1 cană de orez
3 cani apa
1 praz
1 morcov
2 linguri ulei
1 lingura unt
100 gr stafide
2 linguri coniac
½ dovlecel feliat (opțional)
Sare și piper după gust
Pentru salata
1/2 varza alba
sare si piper
ulei
zeama de lamaie
salam
MOD DE PREPARARE
Salata
taiem varza si o frecam cu sare , adaugam ulei, piper si zeama de lamaie si amestecam
Taiem prazul marunt.
Dam morcovul pe razatoare.
În oala în care preparam mancarica punem untul si uleiul apoi adaugam prazul si morcovul dat pe razatoare si lasam sa se caleasca
Adaugam apoi dovlecelul , stafidele si coniac si amestecam
Adaugă orezul spălat peste legume și călește-l un pic, amestecând încontinuu, timp de 2-3 minute.
Toarnă apa peste toate ingredientele și lasă oala pe foc mic timp de 30-40 de minute – până ce orezul se înmoaie de tot. Servim cu salata si feliute de salam si patrunjel verde
Poftă bună.
INGREDIENTE
1 cană de orez
3 cani apa
1 praz
1 morcov
2 linguri ulei
1 lingura unt
100 gr stafide
2 linguri coniac
½ dovlecel feliat (opțional)
Sare și piper după gust
Pentru salata
1/2 varza alba
sare si piper
ulei
zeama de lamaie
salam
MOD DE PREPARARE
Salata
taiem varza si o frecam cu sare , adaugam ulei, piper si zeama de lamaie si amestecam
Taiem prazul marunt.
Dam morcovul pe razatoare.
În oala în care preparam mancarica punem untul si uleiul apoi adaugam prazul si morcovul dat pe razatoare si lasam sa se caleasca
Adaugam apoi dovlecelul , stafidele si coniac si amestecam
Adaugă orezul spălat peste legume și călește-l un pic, amestecând încontinuu, timp de 2-3 minute.
Toarnă apa peste toate ingredientele și lasă oala pe foc mic timp de 30-40 de minute – până ce orezul se înmoaie de tot. Servim cu salata si feliute de salam si patrunjel verde
Poftă bună.
Comentarii
Trimiteți un comentariu