dovlecei umpluti

O rețetă de sezon cu carne
Va plac dovleceii?
Iata cum ii fac eu
Ingrediente
500 gr carne tocata vita
6-8 dovlecei
1 ceapa
4 linguri cu orez
1 lingurita pasta de tomate 
1 lingura ulei
sare si piper dupa gust
1 morcov
3 rosii
marar si patrunjel
Mod de preparare:
Dovleceii se spala, ii taiem in 3 parti si le scobim miezul( eu ii fac de seara).
Punem ceapa ,mararul , 1/2 din miezul de la dovlecei, rosiile si morcovul ras in blender si amestecam.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins, ceapa taiata marunt. Se calesc 2 min apoi adaugam carnea, orezul spalat, pasta de tomate, sare si piper. Se lasa pe foc cca 5 min.
Dovleceii se umplu cu compozitia formata si se pun intr-o tava termorezistenta, mai inalta.  
In tava se adauga apa fierbinte cat sa cuprinda dovleceii pana la jumatate.
Se da la cuptor pentru 30-35 min.
Se servesc calzi alaturi de sosul format, dupa preferinta cu smantana sau iaurt.

Comentarii

Postări populare