bagheta cu susan


Bagheta cu susan
Ingrediente
500 gr faina alba
7 gr drojdie uscata
350 ml apa calduta
ulei de masline
1 lingurita sare de mare
 Susan
Mod de preparare:
Intr-un bol amesteci faina cu drojdia uscata, nucile si sarea. Adaugi apa calduta, uleiul de masline si framanti un aluat care nu se mai lipeste de maini. Acoperi vasul cu un prosop curat si il dai la frigider pentru 7-9 ore ori peste noapte. Scoti aluatul de la frigider, il intinzi pe masa de lucru, il impaturesti si il pui in castron.
Acoperi cu un servet si il lasi pe masa de lucru, timp de 25-30 de minute. Facem aluatul rulou și o punem  intr-o tava lungă. Dai tava la cuptorul preincalzit la 250°C, iar in acelasi timp pui si un vas cu apa fierbinte si lasi 15 minute.
Apoi scoti apa din cuptor, reduci temperatura la 220°C si continui coacerea timp de 25-30 de minute. Cand este gata, scoti painea din tava, o stropesti cu putina apa si o invelesti intr-un prosop curat.
Pofta buna!

Comentarii

Postări populare