ciuperci gratinate

Ciuperci gratinate
Poate fi o mancare pentru pranz sau cina, sau atunci cind aveti musafiri neasteptati. Se face usor si este delicioasa.
Ingrediente
500 gr ciuperci proaspete
pătrunjel verde
5-6 linguri unt
4-5 fire de ceapă verde
sare piper alb
1 lingurita miere
100 gr pesmet
50 gr faina migdale
100 ml lapte
1 lingura faina
Mod de preparare
Se curăţă ciupercile de coajă. Se rup codiţele şi se spală cu atenţie să nu se rupă. Atunci când se spală se trec prin jeturi de apă. Nu trebuie lăsate să stea prea mult în apă deoarece se îmbibă şi nu mai sunt bune. După spălare se taie rondele căt mai mari posibil si le punem sa fiarba iun zeama proprie.
Separat, se taie ceapa mărunt şi se pune la călit într-o tigaie cu unt încins. Se călesc până devine ceapa aurie. Apoi se lasă la rece şi se amestecă cu pesmetul, mierea şi faina de migdale.
Din unt , lapte si o lingura de faina se face un sos .
Se pregăteşte o tavă de cuptor, se unge cu unt si pesmet , punem ciupercile, peste ele se pune sosul de lapte.
Preincalzim cuptorulla 190 de grade si coacem pentru 35-40 de minute.
După ce s-au copt se scot din cuptor şi se pot servi cu mamaliguta si  cu pătrunjel verde.

Comentarii

Postări populare