papricas de pui cu galuste
Papricas de gaina
Reteta de la bunica , care ne place foarte mult
Ingrediente
Pentru papricas
- 6 cepe
- 1 pui de tara
- 1 gogosar
- 2 linguri boia dulce sau iute (paprika)
- 1 lingura faina
- 1 lingurita oregano
- 1 legatura patrunjel
- sare si piper– dupa gust
- 4 linguri pasta de tomate
- 2 linguri pasta de ardei kapia
- 1 lingura coniac
pentru galuste
- 2 oua
- 4 linguri griş
- sare
- 1 lingurita zeama de lamaie
Mod de preparare
Pregatim intai galustele
Separam oualele. Batem albusul spuma cu putina sare, adaugam in ploaie grisul si amestecam. Punem galbenusurile batute cu zeama de lamaie si amestecam bine. Lasam 10 minute la rece.
Taiem puiul bucatele si il spalam bine
Se curata ceapa si gogoșarul, se taie marunt si se calesc in ulei pana ce ceapa devine sticloasa. Se pune boia si oregano continuand sa amestecati. Se pun bucatile de pui si se amesteca in continuare. Se adauga apa rece, pana ce bucățile de pui sunt acoperite aproape in totalitate. Lasam 10 minute sa fiarba apoi adaugam pasta de tomate , pasta de ardei kapia si coniacul.
Din faina si un pic de apa rece se face o pasta curgatoare, dupa care se toarna in cratita si se amesteca. Dupa gust se adauga sare si piper. Se lasa la foc mediu pana ce bucatila de pui sunt fierte. Inainte de a lua de pe foc cu 10 minute adagaum galustele si lasam sa fiarba. La sfarsit se adauga patrunjel taiat marunt.
Comentarii
Trimiteți un comentariu