ciorba cu sira de miel

Am pastrat sira de la miel pentru ciorba, este foarte buna si ne place mult
Ingrediente
sira de miel
2-3 morcovi
1-2 păstârnac
1 țelină mică
2 cepe (sau 3 legături de ceapă verde)
150 gr taietei de casa
1 rosie
sare
1 litru de borș
3 litri apă
piper
Mod de preparare
Se taie mărunt zarzavatul (morcovii, păstârnacul, țelina și ceapa). Se pun ceapa și zarzavatul la fiert în 3 litri de apă rece cu sira de miel, piperul și o linguriță de sare (să se închege spuma).Se spumuiește.
După o oră de fiert la foc mic se adauga taieteii si se lasa sa fiarba. Se dă borșul într-un clocot. După alte 20 de minute se adaugă și borșul (cam o jumătate de litru, normal, 1 litru dacă va place mai acră) și se mai lasă câteva clocote.
Fiertura are voie să scadă un litru, dar nu mai mult că se îndesește prea tare. Dacă a scazut prea mult, se completează.
Ciorba se serveste cu mamaliguta

Comentarii

Postări populare