pizza cu blat fraged

Cred ca tuturor ne place pizza. Sunt multe feluri de pizza, cu blat fraged, cu blat crocant, cu foietaj. Iata una dintre retetele mele preferate. Are blat fraged si se pregateste repede.
Ingrediente: 
Pentru blat:
250 gr făină
1/2 lingurita  sare
1/2 lingurita zahar
1/2 cubulet drojdie proaspata
125 ml lapte
3 linguri de ulei de măsline
 Pentru compoziţie: 
 25 gr sos de roşii (sau roşii pasate)
 sare
 piper
oregano
 2 linguriţe ulei de măsline
 1/2 linguriţă de zahăr
1 lingura ketcup clasic
100 gr cascaval ras
100 gr edam ras
100 gr gouda rasa
salam
bacon
Mod de preparare
Amestecam sosul de rosii, sare ,piper, oregano, ulei , ketcup si zahar si lasam deoparte
Se pune făină într-un castron şi se adaugă peste ea sarea, zahărul, laptele călduţ în care s-a dizolvat drojdia şi uleiul de măsline. 
Se amestecă toate ingredientele, apoi se frământă puţin.
Aluatul obţinut se întinde cu sucitorul ,( eu am facut rotunda si am facut doua blaturi)
Se aşază hârtie de copt în tavă, apoi se pune aluatul.
Peste cocă se întinde cu o lingură sosul facut. Peste sos se presară gouda, cascaval si edam, apoi punem salam si bacon
Preincalzim cuptorul la 190 de grade
Tava se introduce în cuptorul încălzit şi se lasă la foc mediu 15 -20 de minute. 
O scoatem din cuptor si o lasam cateva minute apoi o taiem si servim.
Pofta buna

 

Comentarii

Postări populare