Sărmăluțe în foi de vita

 Sărmăluțe în foi de vite sunt sigură că ați făcut dar aceasta rețetă inedită nu ați încercat o.
Ingrediente
 3-4 linguri ulei
 1 ceapă
 2 morcovi
 1 legatura pătrunjel
 20 foi viţă
 sare
 piper măcinat
 1/2 lămâie
5-6 cartofi
 câteva fire de mărar
Mod de preparare
 Foile de vita se spală și apoi se opăresc in bors.
Curățăm cartofii și îi punem la fiert in apa cu sare.
După ce sunt fierti ii scoatem din apa și îi pasamcu furculița.
Într-o tigaie încinsă cu ulei se călesc ceapa si  morcovii . Se amestecă uşor să nu se prindă de vas şi se înăbuşă până dispare toată apa din tigaie şi se acoperă totul cu un strat fin de ulei. Se stinge cu jumătate cană de apă şi se lasă să fiarbă la foc mic, până se absoarbe tot sosul.
Când se răceşte puţin, se adaugă pătrunjelul verde tocat şi piper și adaugăm peste piureul de cartofi, adaugăm și zeama de lămâie și mărar și amestecam bine. Se umplu apoi foile de viţă cu câte o lingură din compoziţia de piure  şi se rulează sarmalele.
Punem sarmalele intr un vas de yena și băgăm la cuptor pentru 12 minute. La 180 de Gr.
Pofta buna!
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept

Comentarii

Postări populare