Gogosi cu unt și smântână



Pentru ca nu mai reușesc sa scriu rețetele din cauza timpului, dar nu e problema asa ca va las aceasta reteta de gogosi
Ingrediente
500 gr faina,
1 galbenus,
3 linguri zahar,
1 ceasca lapte(150 ml),
3 linguri cu varf smantana groasa,
coaja de la o lamaie,
un varf lingurita scortisoara,
un cub(25gr) drojdie proaspata,
o lingura unt,
o lingura ulei, zahar vanilat, ulei pt prajit.
Mod de preparare
450 gr faina se pun in castron ,se face un gol in mijloc si se pune drojdia faramitata si putin zahar, se toarna putin lapte cald sa se dizolve drojdia. Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut 10 min.
Laptele ramas, smantana ,coaja de lamaie, scortisoara si 3 linguri zahar se incalzesc putin , se pun treptat in faina impreuna cu galbenusul si se framanta bine. Se pune si restul de faina. Untul si uleiul se incalzesc , se pun la compozitie si se framanta toate 10-15 minute. Se lasa la crescut 35-40 minute.
Se intinde foaie de 1 cm grosime, se taie gogosi cu un pahar ,se prajesc in ulei incins si se pudreaza cu zahar vanilat.

Comentarii

Postări populare