Gogosi cu cana
Ce faci cind ai pofta de gogosi, stai pe gânduri sau te apuci de treaba
Ingrediente
500 gr faina,
200 ml lapte,
25 gr unt gras,
25 ml ulei,
25 gr drojdie,
1 ou,
3 linguri cu zahar,
esenta de vanilie,
coaja rasa de la 1/2 lamaie,
un praf de sare,
zahar pudra vanilat (pt. pudrat)
Mod de preparare
Dizolvam drojdia in 50 ml lapte caldut. Restul de lapte il incalzim impreuna cu zaharul, atat doar cat acesta sa se topeasca. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca si adaugam esenta de vanilie.
Intr-un castron punem faina pe care o amestecam cu drojdia inmuiata in lapte, oul, untul topit, praful de sare, coaja rasa de lamaie si laptele caldut. Framantam aluatul pana cand se omogenizeaza, dupa care adaugam uleiul si mai framantam 5-10 minute pana se desprinde de pe peretii vasului. Lasam aluatul sa creasca la cald pana isi dubleaza volumul, cam 50-60 de minute.
Din aluatul crescut intindem o foaie de 5-6 mm grosime. Taiem gogosile cu un pahar mare (diametru 7-8cm) si le lasam sa creasca aproximativ 30 de minute, apoi le prajim pe ambele parti in ulei incins. Le scoatem pe un servet de hartie ca sa se absoarba uleiul de la prajit.
Dupa ce s-au racorit, le pudram cu zahar si le servim.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Ingrediente
500 gr faina,
200 ml lapte,
25 gr unt gras,
25 ml ulei,
25 gr drojdie,
1 ou,
3 linguri cu zahar,
esenta de vanilie,
coaja rasa de la 1/2 lamaie,
un praf de sare,
zahar pudra vanilat (pt. pudrat)
Mod de preparare
Dizolvam drojdia in 50 ml lapte caldut. Restul de lapte il incalzim impreuna cu zaharul, atat doar cat acesta sa se topeasca. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca si adaugam esenta de vanilie.
Intr-un castron punem faina pe care o amestecam cu drojdia inmuiata in lapte, oul, untul topit, praful de sare, coaja rasa de lamaie si laptele caldut. Framantam aluatul pana cand se omogenizeaza, dupa care adaugam uleiul si mai framantam 5-10 minute pana se desprinde de pe peretii vasului. Lasam aluatul sa creasca la cald pana isi dubleaza volumul, cam 50-60 de minute.
Din aluatul crescut intindem o foaie de 5-6 mm grosime. Taiem gogosile cu un pahar mare (diametru 7-8cm) si le lasam sa creasca aproximativ 30 de minute, apoi le prajim pe ambele parti in ulei incins. Le scoatem pe un servet de hartie ca sa se absoarba uleiul de la prajit.
Dupa ce s-au racorit, le pudram cu zahar si le servim.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu