Cozonac cu mac și nuca
Pentru ca mi a trimis mama pachet și mi a pus și mac am zis sa fac cozonac cu mac și nuca.
Ingrediente
pentru aluat
600 gr făină albă
1 cub drojdie
2 ouă
100 ml lapte
coaja de la o lămâie
150 gr zahăr
1 pachet zahăr vanilat
150 g unt
1 ou pentru uns
pentru umplutura
100 gr zahăr
2 pliculete zahăr vanilat
200 gr nuci tocate mărunt
100 ml lapte
1-2 lingurite pesmet din biscuiţi
100 gr maca
Mod de preparare
Se dizolvă drojdia de bere şi o linguriţă rasă de zahăr în laptele călduţ. Se freacă până se omogenizează, apoi se toarnă într-o adâncitură făcută în făina cernută. Se amestecă cu puţină făină, până se obţine o compoziţie de consistenţa smântânii. Se acoperă cu un strat de făină şi se lasă să crească într-un loc cald, 10-15 minute.
Între timp, se bat ouăle cu un praf de sare, zahărul şi zahărul vanilat, iar untul se freacă spumă.
La maiaua crescută, se adaugă ouăle bătute, coaja de lămâie şi jumătate din unt. Se frământă cu restul de făină până se desprinde uşor de pe vas, se acoperă cu un şervet şi se pune la dospit, într-un loc cald, aproximativ 30 minute.
Între timp, se pregătește umplutura. se pune laptele la foc mic, apoi se adaugă zahărul şi se amestecă până se topeşte. Se pun apoi şi nucile, iar când se răceşte se adaugă pesmetul, macul şi se aromează cu vanilie.
Aluatul crescut se împarte în două. Se întind în foi apoi se ung cu restul de unt. Se umplu cu compoziția , se rulează. Se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se mai lasă la dospit 15 minute.
Se unge cu ou și apoi zahar şi se coace în cuptorul bine încins, la foc potrivit, 30-40 minute.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai astept
Ingrediente
pentru aluat
600 gr făină albă
1 cub drojdie
2 ouă
100 ml lapte
coaja de la o lămâie
150 gr zahăr
1 pachet zahăr vanilat
150 g unt
1 ou pentru uns
pentru umplutura
100 gr zahăr
2 pliculete zahăr vanilat
200 gr nuci tocate mărunt
100 ml lapte
1-2 lingurite pesmet din biscuiţi
100 gr maca
Mod de preparare
Se dizolvă drojdia de bere şi o linguriţă rasă de zahăr în laptele călduţ. Se freacă până se omogenizează, apoi se toarnă într-o adâncitură făcută în făina cernută. Se amestecă cu puţină făină, până se obţine o compoziţie de consistenţa smântânii. Se acoperă cu un strat de făină şi se lasă să crească într-un loc cald, 10-15 minute.
Între timp, se bat ouăle cu un praf de sare, zahărul şi zahărul vanilat, iar untul se freacă spumă.
La maiaua crescută, se adaugă ouăle bătute, coaja de lămâie şi jumătate din unt. Se frământă cu restul de făină până se desprinde uşor de pe vas, se acoperă cu un şervet şi se pune la dospit, într-un loc cald, aproximativ 30 minute.
Între timp, se pregătește umplutura. se pune laptele la foc mic, apoi se adaugă zahărul şi se amestecă până se topeşte. Se pun apoi şi nucile, iar când se răceşte se adaugă pesmetul, macul şi se aromează cu vanilie.
Aluatul crescut se împarte în două. Se întind în foi apoi se ung cu restul de unt. Se umplu cu compoziția , se rulează. Se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se mai lasă la dospit 15 minute.
Se unge cu ou și apoi zahar şi se coace în cuptorul bine încins, la foc potrivit, 30-40 minute.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai astept
Comentarii
Trimiteți un comentariu