Chifteluțe din conopida cartofi și dovlecei
Luni este ziua în care avem nevoie de rețete ușoare și sățioase în același timp. Asta după un weekend în care, poate, ne-am permis prea multe bucate. În continuare vă spun cum se pregătesc chifteluțele de conopidă - o mâncare delicioasă, perfectă pentru masa de prânz.
Ingrediente:
500 gr conopidă
1 ou
3 linguri pesmet
200 gr cașcaval
2 căței usturoi
oregano
sare și piper
2 cartofi
2 dovlecei
Mod de preparare:
conopida, cartofii și dovlecei se curata și se spală .
Punem cartofii separat sa fiarbă
Se fierbe conopida și dovlecei pentru 8minute, cu un praf de sare, până când poate fi pătrunsă ușor cu furculița.
Se zdrobește conopida și dovlecei cu ustensila pentru piure sau se taie mărunt. Se adaugă oul, pesmetul, cașcavalul ras, usturoiul mărunțit fin și condimente după gust.
După ce cartofii sunt fierti ii scoatem din apa și îi pasam cu furculița și punem peste compoziția de conopidă
Cu palmele ușor umezite, se formează chifteluțele de conopidă, Se dau la congelator pentru 15 minute.
După ce au fost scoase de la rece, se prăjesc în ulei pentru 2 minute pe fiecare parte. Dacă doriți varianta mai sănătoasă, le puteți da la cuptor, pe o tavă tapetată cu foaie de copt, pentru 10-15 minute, la 180 de grade.
Pofta buna
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu