Coaste de vițel


De mult timp cautam o reteta de coaste dulci-picante. Acum ca am gasit acest mod de preparare precis voi mai repeta. M-am inspirat din retetele care le vad la măcelarul meu. Bineinteles am adaptat gustului personal. Modul de preparare e simplu si cu rezultate savuroase.
Iar musafirii mei au fost foarte incantati
Ingrediente
1.500 gr  coaste de vita
2 cepe rosii
1 caciulie de usturoi
1 lingurita piper boabe
1 foaie de dafin
1 bere [ 500 ml ]
1 pahar apa
sare
1 lingura de miere
2 linguri sos soia
2 linguri sos Worchester
2 linguri pasta ardei rosii
2 linguri ulei masline
1/2 lingurita fulgi chili
1/2 lingurita praf ghimbir
Cartofi
sare
Mod de preparare
Ceapa se curata, se spala si se taie felii mai groase .
Caciulia de usturoi se curata de mustati si primul strat de foi, se spala si se taie in doua .
Se pune la fiert in bere+apa , Costele, piperul ,ceapa,usturoiul,foaia de dafin,sarea .
Cand carnea este fiarta se scurge si se unge cu un amestec format din restul ingredientelor [sos soia , sos Worchester ,miere,pasta ardei, sare , ulei , chili si ghimbir]
Asezati costitele intr-o tava tapetata cu foaie de copt si dati la cuptor pana ce se rumenesc .
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept.

Comentarii

Postări populare