Biscuiți sfaramiciosi
Biscuiții de casă sunt întotdeauna mai buni și mai sănătoși decât cei cumpărați. Iar dacă rețeta e simplă, cu atât mai bine.
Ingrediente
250 gr zahăr pudră
3 pliculete zahăr vanilat sau esenta de vanilie
210 gr făină
coaja rasă de la o lămâie
puţină sare
4 ouă
125 gr unt proaspăt
Bomboane bonibon
Mod de preparare
Pentru început, se pregăteşte tava, se tapetează cu unt şi cu făină sau, dacă aveţi hârtie specială de copt, şi mai bine, puneţi hârtia pe tavă iar biscuiţii nu se vor mai arde.
Separat, într-un bol se pune untul şi se amestecă cu zahărul până ce seamănă cu o cremă foarte fină. Peste această cremă spumoasă se pune zahărul vanilat sau esenţa de vanilie, coaja de lămâie, praful de sare iar la sfârşit se adaugă făina amestecându-se încet.
Compoziţia se bagă 10 minute la frigider timp în care puteţi să deschideţi cuptorul la o temperatură de 160 de grade să se încingă. Dacă biscuiţii vor fi copţi la temperatura indicată, nu se vor arde şi vor fi delicioşi.
După ce aţi scos coca din frigider, o întindeţi cu sucitorul pe planşetă şi faceţi formele pe care le doriţi.( eu am întins compoziția în tava și apoi am tăiat), apoi am pus bomboane bonibon pe fiecare biscuit
După ce s-au copt, se lasă să se răcească
Biscuiții de casă se servesc la cafea sau la ceaiul de la ora 17.00.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Ingrediente
250 gr zahăr pudră
3 pliculete zahăr vanilat sau esenta de vanilie
210 gr făină
coaja rasă de la o lămâie
puţină sare
4 ouă
125 gr unt proaspăt
Bomboane bonibon
Mod de preparare
Pentru început, se pregăteşte tava, se tapetează cu unt şi cu făină sau, dacă aveţi hârtie specială de copt, şi mai bine, puneţi hârtia pe tavă iar biscuiţii nu se vor mai arde.
Separat, într-un bol se pune untul şi se amestecă cu zahărul până ce seamănă cu o cremă foarte fină. Peste această cremă spumoasă se pune zahărul vanilat sau esenţa de vanilie, coaja de lămâie, praful de sare iar la sfârşit se adaugă făina amestecându-se încet.
Compoziţia se bagă 10 minute la frigider timp în care puteţi să deschideţi cuptorul la o temperatură de 160 de grade să se încingă. Dacă biscuiţii vor fi copţi la temperatura indicată, nu se vor arde şi vor fi delicioşi.
După ce aţi scos coca din frigider, o întindeţi cu sucitorul pe planşetă şi faceţi formele pe care le doriţi.( eu am întins compoziția în tava și apoi am tăiat), apoi am pus bomboane bonibon pe fiecare biscuit
După ce s-au copt, se lasă să se răcească
Biscuiții de casă se servesc la cafea sau la ceaiul de la ora 17.00.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu