Chiftele cu praz și masline
Cu siguranta majoritatea romanilor au avut pe masa de sarbatori chiftele.Eu va propun tot o reteta de chiftele dar putin diferite,cu praz,sunt mai usor digerabile si cel putin la fel de gustoase.
Ingrediente:
250 gr carne tocata de pui
3 fire de praz(am folosit doar partea alba)
1 morcov mare
patrunjel
1 ou
1 lingura de faina
2-3 linguri de pesmet
2 linguri de ulei masline
sare,piper
ulei pt prajit
Măsline tăiate cubulețe
Mod de preparare
Morcovul,patrunjelul si prazul se taie bucatele foarte mici sau se toaca cu robotul.
Intr-un vas mare se pune carnea,legumele tocate,oul si pe rand se adauga celelalte ingrediente, măslinele tăiate cubulețe si se amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia.Se lasa 10-15 minute sa se patrunda ingredientele.
Apoi cu mana uda se modeleaza chiftele pe care le apasa ,se dau prin susan sau pesmet, daca doriti si se prajesc in ulei incins pana se rumenesc bine.Se scot pe un prosop de hartie ca sa se absoarba surplusul de ulei.
Puteti sa le lasati si simple.Se servesc calde dar sunt la fel de bune si reci.
Pofta buna!!!
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu