Ardei umpluți cu carne de miel
Bucătăria internațională își face simțită prezența din ce în ce mai des, așa că astăzi vă las o rețetă aromată și plină de prospețime, săracă în grăsimi.
Ingrediente
3-rosii
5-6 ardei grași , cărnoși
5-6 ardei grași , cărnoși
2 - 3 dovlecei
700 gr de carne tocată de miel sau amestec cu vită
1 cană cu orez
2 cepe
2 de usturoi
2 lingură cu ulei de măsline
jumătate de lingură cu oregano uscat
o lingură cu mentă uscată
1/2 de lămâie
sare și piper
2 linguri cu pastă de tomate
2 linguri cu telemea sfărâmată
1 ou.
700 gr de carne tocată de miel sau amestec cu vită
1 cană cu orez
2 cepe
2 de usturoi
2 lingură cu ulei de măsline
jumătate de lingură cu oregano uscat
o lingură cu mentă uscată
1/2 de lămâie
sare și piper
2 linguri cu pastă de tomate
2 linguri cu telemea sfărâmată
1 ou.
Cartofi
Mod de preparare
Curatam spălăm și taiem cartofii și ii punem în apa rece
Ardeii se curăță de cotoare, semințe și nervuri. Se spală bine și se pun la scurs.
Ardeii se curăță de cotoare, semințe și nervuri. Se spală bine și se pun la scurs.
La fel și roșiile le taiem capacul și scoatem ușor miezul, dovlecei ii spălăm și taiem capac apoi scoatem miezul.
Într-o tigaie încinsă se pun uleiul, ceapa și usturoiul tocate mărunt. Adăugăm miezul de la roșii și dovlecei. Se sotează pentru 1-2 minute, până când ceapa se înmoaie, moment în care se adaugă carnea. Se desface în bucățele mici și se rumenește.
Se adaugă apoi orezul, se amestecă continuu, până când acesta devine sticlos.
Se asezonează cu sare, piper, oregano și mentă, se adaugă o lingură cu pastă de tomate și se omogenizează.
Se trage vasul de pe foc și se lasă la răcit. Când amestecul este călduț sau rece, se încorporează oul bătut ușor.
Ungeți un vas termorezistent cu ulei
Așezați deasupra ardeii, roșiile și dovlecei umpluți și așezați printre ei lămâia tăiată bucățele pe lungime. Și cartofi Restul de pastă de tomate se amestecă cu apă și se toarnă printre ardei, cât să-i cuprindă pe jumătate.
Se acoperă vasul cu un capac sau folie de aluminiu și se dau la cuptorul preîncălzit la 180ºC pentru 90 de minute.
În ultimele 15-20 de minute îndepărtați capacul sau folia de aluminiu, stropiți ardeii cu sosul din tavă și lăsați-i să se rumenească.
Se servesc calzi, presărați cu o lingură de telemea.
Poftă bună!
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept Într-o tigaie încinsă se pun uleiul, ceapa și usturoiul tocate mărunt. Adăugăm miezul de la roșii și dovlecei. Se sotează pentru 1-2 minute, până când ceapa se înmoaie, moment în care se adaugă carnea. Se desface în bucățele mici și se rumenește.
Se adaugă apoi orezul, se amestecă continuu, până când acesta devine sticlos.
Se asezonează cu sare, piper, oregano și mentă, se adaugă o lingură cu pastă de tomate și se omogenizează.
Se trage vasul de pe foc și se lasă la răcit. Când amestecul este călduț sau rece, se încorporează oul bătut ușor.
Ungeți un vas termorezistent cu ulei
Așezați deasupra ardeii, roșiile și dovlecei umpluți și așezați printre ei lămâia tăiată bucățele pe lungime. Și cartofi Restul de pastă de tomate se amestecă cu apă și se toarnă printre ardei, cât să-i cuprindă pe jumătate.
Se acoperă vasul cu un capac sau folie de aluminiu și se dau la cuptorul preîncălzit la 180ºC pentru 90 de minute.
În ultimele 15-20 de minute îndepărtați capacul sau folia de aluminiu, stropiți ardeii cu sosul din tavă și lăsați-i să se rumenească.
Se servesc calzi, presărați cu o lingură de telemea.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu