Marmelada de caise sau piersici fara zahar





E mai simplu decât vă imaginați.
Marmelada de caise/piersici fara zahar
Ingrediente
Caise /piersici
Apa
Mod de preparare
Am pus apă la fiert.
Am spălat bine fructele sub jet puternic de apă rece.
Am scos sâmburii. Am lăsat fructele tăiate cât mai mare. Jumătăți.
Am pus fructele (jumătăți) în apa clocotită. Am lăsat să fiabă puțin, maxim 5 minute. Am oprit focul.Am scos repede fructele din apă și, așa fierbinți, le-am pasat cu ajutorul blenderului vertical.
Am pus pasta obținută în borcane curate și foarte bine uscate. Am strâns capacele.
Am sterilizat borcanele la cuptor.
Noi sterilizam conservele așa:
În tava de la cuptor punem un prosop de bumbac, iar peste el apă de 1 sau 2 cm, depinde cât de înaltă este tava dvs. Apoi punem borcanele, unul lângă altul, cu capacele strânse și lăsăm 30 – 45 minute la foc foarte mic, cu ușa de la cuptor închisă. Dacă aveți un cuptor care arde prea rău, puteți lăsa ușa deschisă. Apoi scoatem borcanele (atenție, sunt fierbinți!), le ștergem puțin și le punem ”la pături”, vorba bunicii. Se vor răci treptat. A doua sau a treia zi pot fi etichetate și așezate frumos în cămară.
E grozav! Dacă fructele sunt moi, foarte bine coapte, gemul va fi și el suficient de dulce. E un dulce plăcut, light, de la care nu ți se face rău.
Cei care vor prefera, totuși, gemul mult mai dulce îi pot adăuga puțină miere când îl servesc.
Pofta buna
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept

Comentarii

Postări populare