Tort în trei culori
Un tort care va atrage atenția invitaților este colorat și foarte bun
Ingrediente
Pentru aluat:
250 gr unt moale
380 gr zahăr
1 praf sare
Inguri coaja de portocala
4 ouă
280 gr făină
4 lingurițe Praf de copt
75 g r Amidon alimentar
250 ml lapte de cocos
100 gr migdale măcinate
coloranți alimentari
Pentru cremă:
150 ml lapte de cocos
1 plic Gelatină albă
150 gr unt moale
150 gr zahăr pudră
Pentru glazurare:
ornamente din zahăr multicolore
pachet fondant alb laminat
Mod de preparare
Se tapetează fundul formei de copt cu hârtie de copt iar marginile se ung cu grăsime. Cuptorul se preîncălzește.
Aluat:
Într-un vas de mixare se spumează untul folosind mixerul. Se adaugă treptat zahărul și se continuă amestecarea, până ce se obține o masă omogeană. Se încorporează sarea și coaja de portocala , apoi ouăle, la viteză mare, unul câte unul, la o jumătate de minut fiecare. Se amestecă făina, praful de copt și amidonul din grâu și se încorporează totul în compoziție. Se adaugă și se încorporează apoi laptele de cocos iar la final migdalele. Aluatul se împarte în 3 porții. Fiecare sfert se colorează cu o altă culoare. Se toarnă în forma fiecare parte. Se introduce forma la cuptor și se coace.
Cuptor electric: 180 °C (Cuptor cu aer cald: 160 °C) pentru 30 de minute
Blatul se scoate și se lasă să se răcească.
Crema:
Se amestecă laptele de cocos și gelatina cu un tel de mână. Se lasă la temperatura camerei, în repaus cca 10 minute pentru a se întări puțin. Untul se spumează, folosind mixerul. Se încorporează treptat zahărul pudră apoi puțin câte puțin amestecul de gelatină cu lapte de cocos. Se păstrează cca 4 linguri din cremă pentru decor. Crema pentru decor se colorează în verde și se toarnă într-un poș cu orificiu stelat. Blatul roșu se pune pe un platou și se acoperă cu crema, apoi cel galben și crema, apoi cel verde se apasă ușor și se acoperă cu restul de cremă, îmbrăcând subțire și părțile laterale.
Glazura:
Fondantul laminat se desface și se așază peste tort. Se decorează cu crema verde, formând mici buchete iar deasupra se presară ornamente de zahăr.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept.
Ingrediente
Pentru aluat:
250 gr unt moale
380 gr zahăr
1 praf sare
Inguri coaja de portocala
4 ouă
280 gr făină
4 lingurițe Praf de copt
75 g r Amidon alimentar
250 ml lapte de cocos
100 gr migdale măcinate
coloranți alimentari
Pentru cremă:
150 ml lapte de cocos
1 plic Gelatină albă
150 gr unt moale
150 gr zahăr pudră
Pentru glazurare:
ornamente din zahăr multicolore
pachet fondant alb laminat
Mod de preparare
Se tapetează fundul formei de copt cu hârtie de copt iar marginile se ung cu grăsime. Cuptorul se preîncălzește.
Aluat:
Într-un vas de mixare se spumează untul folosind mixerul. Se adaugă treptat zahărul și se continuă amestecarea, până ce se obține o masă omogeană. Se încorporează sarea și coaja de portocala , apoi ouăle, la viteză mare, unul câte unul, la o jumătate de minut fiecare. Se amestecă făina, praful de copt și amidonul din grâu și se încorporează totul în compoziție. Se adaugă și se încorporează apoi laptele de cocos iar la final migdalele. Aluatul se împarte în 3 porții. Fiecare sfert se colorează cu o altă culoare. Se toarnă în forma fiecare parte. Se introduce forma la cuptor și se coace.
Cuptor electric: 180 °C (Cuptor cu aer cald: 160 °C) pentru 30 de minute
Blatul se scoate și se lasă să se răcească.
Crema:
Se amestecă laptele de cocos și gelatina cu un tel de mână. Se lasă la temperatura camerei, în repaus cca 10 minute pentru a se întări puțin. Untul se spumează, folosind mixerul. Se încorporează treptat zahărul pudră apoi puțin câte puțin amestecul de gelatină cu lapte de cocos. Se păstrează cca 4 linguri din cremă pentru decor. Crema pentru decor se colorează în verde și se toarnă într-un poș cu orificiu stelat. Blatul roșu se pune pe un platou și se acoperă cu crema, apoi cel galben și crema, apoi cel verde se apasă ușor și se acoperă cu restul de cremă, îmbrăcând subțire și părțile laterale.
Glazura:
Fondantul laminat se desface și se așază peste tort. Se decorează cu crema verde, formând mici buchete iar deasupra se presară ornamente de zahăr.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept.
Comentarii
Trimiteți un comentariu