Peltea de caise


Pentru ca tot este sezonul lor al caselor, v am adus o reteta ușoară de peltea
Peltea de caise – o peltea parfumată şi gustoasă pe care o poate face oricine. Iată o reţetă simplă.
Ingrediente
2 kg caise
300 ml suc de mere
1 kg zahăr
sucul unei lămâi
1/2 linguriță ghimbir
1/2lingurita scorțișoară
Mod de
Caisele spălate se desfac în două şi se extrage sâmburele. Apoi, caisele şi sucul de mere se pun la fiert pentru 15 minute.
Într-o strecurătoare fină se aşază o bucată curată de tifon şi se toarnă amestecul fiert de caise şi suc. Se strânge cu tifonul pentru a obţine cât mai mult suc.
Apoi, sucul obţinut se cântăreşte şi se pune la fiert cu aceeaşi cantitate de zahăr şi sucul unei lămâi. Adaugam ghimbir și scorțișoară
Se fierb 20 de minute, amestecând continuu. Se pune caldă în borcane, care se astupă şi se lasă întoarse pe capac să se răcească.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept

Comentarii

Postări populare