Biscuiți cu ovăz și mere
Pentru cafeaua de dimineață sau chiar simpli sunt foarte buni, și pot manc și eu care sunt inca la dieta.
Ingrediente
130 Gr integrala
4 buc Zaharina
100 gr Unt german 82%
1 ou
6 Mere
60 gr Fulgi de ovaz
1 buc Esenta de vanilie
1 lingurita Bicarbonat de sodiu
1 lingurita Scortisoara macinata
Mod de preparare
Intr-un castron se combina ingredientele uscate – faina, sarea, scortisoara, nucsoara si bicarbonatul de sodiu. Intr-un alt castron se bat, cu mixerul, oul si zaharina, urmand sa se adauge, pe rand, untul şi esenta de vanilie, amestecand bine dupa fiecare dintre ingrediente. Amestecul de ingrediente uscate vine transferat peste cel cu unt, ou si zaharina. In momentul in care aluatul este omogen, se incorporeaza cu o spatula marul si fulgii de ovaz.Dupa ce aluatul se lasă la frigider circa o ora, se formeaza viitoarele fursecuri cu ajutorul unei lingurite. Discurile de aluat vin asezate la o distanta de circa 3-4 cm pe tava acoperita cu hartie de copt si se dau la cuptor pentru 11-13 minute, la 180 grade C.Fursecurile sunt bune de consumat calde, dar si in zilele urmatoare pentru ca ii vor pastra fragezimea data de merele din compozitie. Pofta buna!
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu