Biscuiți cu ovăz și mere

Pentru cafeaua de dimineață sau chiar simpli sunt foarte buni, și pot manc și eu care sunt inca la dieta. Ingrediente 130 Gr integrala 4 buc Zaharina 100 gr Unt german 82% 1 ou 6 Mere 60 gr Fulgi de ovaz 1 buc Esenta de vanilie 1 lingurita Bicarbonat de sodiu 1 lingurita Scortisoara macinata Mod de preparare Intr-un castron se combina ingredientele uscate – faina, sarea, scortis­oara, nucsoara si bicarbonatul de sodiu. Intr-un alt castron se bat, cu mixerul, oul si zaharina, urmand sa se adauge, pe rand, untul ş­i esenta de vanilie, amestecand bine dupa fiecare dintre ingrediente. Amestecul de ingrediente uscate vine transferat peste cel cu unt, ou si zaharina. In momentul in care aluatul este omogen, se incorporeaza cu o spatula marul s­i fulgii de ovaz.Dupa ce aluatul se lasă la frigider circa o ora, se formeaza viitoarele fursecuri cu ajutorul unei lingurite. Discurile de aluat vin a­sezate la o distanta de circa 3-4 cm pe tava acoperita cu hartie de copt s­i se dau la cuptor pentru 11-13 minute, la 180 grade C.Fursecurile sunt bune de consumat calde, dar ­si in zilele urmatoare pentru ca ii vor pastra fragezimea data de merele din compozitie. Pofta buna! Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept

Comentarii

Postări populare